9.4.15


Al Delta de l'Ebre ens hem llepat els dits amb el "menjar blanc", les ortigues de mar i l'arròs amb carxofes. A les dunes, una fuetada de vent, ens omple els ulls de sorra. Entre canyissars i bassals, juguem a ser ornitòlegs amb els prismàtics i el reclam d'ocells que em va regalar el Luís de Pontevedra. Comprem sal de les salines. Quan es fa fosc bevem licor d'arròs i mirem la petita tele de la caseta, i sentim el vent com xiula fora. Ens desperten els ocells fent enrenou a la teulada. Ben abrigats, sota un sol espatarrant, badem allà on l'Ebre es difumina amb el mar. I al cap d'unes hores truquem a una porteta de vidre per entrar en un magatzem, on rera un taulell de roure, una joveneta de cara rodona i accent deliciós, ens regala una classe magistral sobre els tipus d'arròs, les seves característiques i usos.  Fugim dels turistes, que arriben tots de cop. Al vespre, quan el dia cau, és quan les aus ens ofereixen el més gran dels espectacles.  Ens recollim de l'intens fred que bufa i juguem a cartes sobre l'ule color ametlla. De fons, tenim "Sansón y Dalila", un clàssic que ens recorda que som a setmana santa.


7 comentarios :

Unknown dijo...

Les paraules, les imatges... pura delícia!

Caterina Pérez dijo...

aaaaaiiii!!! Moltíssimes gràcies Lídia. Un petonet guapa!!

Isla Sandia dijo...

Una entrada molt bonica! Jo vaig anar l'any passat al Delta i allà vaig veure la posta de sol més espectacular!

Bet dijo...

M'encanta el Delta de l'Ebre, la seva gent, el seu accent, els seus paisatges, la gastronomia, les casetes... I les teves fotos! Quins dies més macos que deurieu passar.
Una abraçada!!

Marona dijo...

Ara m'han vingut ganes d'estar allà, jugant a cartes i sentint de fons la pel·li, preciós!

Caterina Pérez dijo...

moltes gràcies Isla Sandía :)))

la veritat és que ens n'hem endut un record maco, bet. Una abraçada!

jejejeje, gràcies marona!

MONTSE GARCIA dijo...

Hola Caterina. Me encanta lo que transmiten tus imágenes!
Tengo muchísimas ganas de conocer el delta del Ebro, y se que es una pregunta indiscreta, pero, me podrías recomendar el lugar de estas imágenes? Gracias!
Por cierto, cada mañana , al despertar, lo primero que hago es lavarme las manos y la cara con tu jabón. Pura delicia!