24.6.14


     Comença al Març, quan em tallo el cabell. La melena ha pres cos durant quasi tres anys. Em pesa i tinc la necessitat de d'alliberar-me'n, d'acabar-ho allà. Els mesos de primavera esdevenen un intent, a estones fallit, de desfer-me del jersei i desenganxar les parpelles.
     Arriba Sant Joan i ens posem guapos, i estem neguitosos, potser perquè es fa present una remor que ens indica que toca tancar caixes. Carreguem cadires i anem a casa els amics. Servim plats, lloem la taula, bebem vi fresc. I l'eufòria esclata al carrer, és fosc i ens asseiem sobre l'asfalt calent, i acompanyem a aquests nens que creixen dibuixant amb bengales entre els dits.
     Inmersa en la llum de la nit més breu, amb quatre traços escric en un paper el què ja no em cal i ho veig desaparèixer rera una flama. Arrepenjada al banc de pedra, mentre els xiulets i els espetecs queden a l'altre banda del pati, amb un gest fugaç esgarrapo un pinyó abandonat a la safata de la coca, i bec poniol que ha crescut als marges de l'hort i sé que potser sí, aquest cop sí. 


Empieza en Marzo, cuando me corto el pelo. La melena ha crecido duarante casi tres años, de repente me pesa y tengo la necesidad de liberarme de ella, de terminarlo allí. Los meses de primavera se transforman en un intento, a menudo fallido, de deshacerme del jersey y de despegar los párpados. Llega San Juan y nos ponemos guapos, y estamos intranquilos, quizás porqué se hace presente un murmullo que indica que toca cerrar cajas. Cargamos sillas y vamos a casa de los amigos. Servimos platos, alabamos la mesa, bebemos vino fresco. Y la euforia estalla en la calle, ha oscurecido y nos sentamos en el asfalto caliente, y acompañamos a esos niños que crecen dibujando con bengalas entre los dedos. Hoy, inmersa en la luz de la noche más breve, con cuatro trazos escribo en un papel lo que ya no necesito y lo veo desaparecer tras una llama. Apoyada en el banco de piedra, mientras el alboroto de los petardos queda al otro lado del patio, con un gesto fugaz araño un piñón abandonado en la bandeja de la coca, y bebo hierbabuena que ha crecido en los márgenes del huerto y sé que quizás sí, esta vez sí.

4 comentarios :

Marta Vargas dijo...

Que bonic text, Caterina! M'han vingut ganes d'asseure a l'asfalt calent...

sandalia dijo...

M'ha encantat! Molt discret, molt potent, molta llum.

Caterina Pérez dijo...

moltes gràcies marta! Si una nit de sant joan no tens plan, ja saps on dom ;)

Caterina Pérez dijo...

moltíssimes gràcies sandalia!