19.5.11




El moment de marxar de casa, amb la bossa plena de robeta ben plegada, bolquers i les sabatilles, és d'una emotivitat continguda impressionant. El papa també ho va dir, et disposes a sortir per la porta i fas una respiració profunda, on per un moment els morts i els que vindran conviuen. Tanques la porta i saps que quan tornis tot romandrà al seu lloc i que res serà igual. En aquell moment sé que va ser com si el teu pare i jo ens agaféssim de la mà i, després d'una lleu pressió de dits, saltéssim junts, fins al fons de la piscina. Jo duia mesos notant-ho al meu cos i hores amb dolorets de part, i ell duia mesos fent-se a la idea i hores pendent de mi en silenci.

I després vas arribar tu. Fàcil, força fàcil. Ploranera i explosiva. I ja res ha estat igual. I sovint perdem el pas, i requerim un contratemps per tornar-lo a agafar. Però quan ballem junts, qué feliços som!

I t'ho haig d'escriure en català, que és la llengua de la mare. Que no m'ho pensava, que des de llavors i fins ara, el dia del teu aniversari em resultaria la data més assenyalada del calendari, extranya, alegre, reflexiva. En aquests sis anys, i en els que vindran.


*****************************


El momento de salir de casa, con la bolsa llena de ropita doblada y pañales, es de una emotividad contenida impresionante. Tu padre también lo dijo, te dispones a salir por la puerta y haces una respiración profunda, donde los muertos y los que vendrán conviven. Cierras la puerta y sabes que a tu vuelta todo seguirá en su sitio y nada será igual. En aquel momento sé que fue como si tu padre y yo nos cogieramos de la mano y, después de una leve presión con los dedos, saltásemos juntos, hasta el fondo de la piscina. Yo llevaba meses notándolo en mi cuerpo y horas con pequeños dolores de parto, él llevaba meses haciéndose a la idea y horas pendiente de mi en silencio.

Y luego llegaste tu. Fácil, bastante fácil. Llorona y explosiva. Y ya nada a vuelto a ser igual. Y a menudo perdemos el paso, y necesitamos aprovechar un contratiempo para volverlo a pillar. Pero cuando bailamos juntos, qué felices somos!

Y te lo debo escribir en catalán, que es la lengua de la madre. Que no me lo imaginaba, que desde entonces y hasta ahora, el día de tu cumpleaños me resultaría la fecha más importante del calendario, extraña, alegre, reflexiva. Durante estos seis años, y durante los que vendrán.



24 comentarios :

Pipi dijo...

Que bonitas palabras :)

Atelier e-Couture dijo...

Extrana, alegre, y reflexiva... yo se!
Que especial eres Caterina.
Victoria

CrisCamarena dijo...

que bonic i qué poétic, moltes felicitats! una abraçada

Unknown dijo...

Bonito.

raichel dijo...

Qué bonito, Caterina!

co•co•marro dijo...

que bonito, casi lloro...

covi dijo...

qué especial y bonito, feliz cumpleaños, feliz día ♥

sweetsuite dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
sweetsuite dijo...

Lo has vuelto a hacer... de nuevo se me han saltado las lágrimas... Ay! cuanta belleza y cuanta verdad en tus palabras.
Gracias y un abrazo fuerte.

Neus dijo...

Caterina que emocionant, pell de gallina. El moment de marxar de casa dos i tornar tres, ha de ser brutal, i tres per sempre...o més. Sincerament:molt bonic

Mariona dijo...

Emocionada! així estic després de llegir-te i recordar que fa poc vaig tenir la mateixa sensació, il.lusió i emoció quan sortiem de casa de matinada i tornàvem al cap de 3 dies a casa amb la petita Emma. M'ha encantat llegir-te i les fotos!

Nia dijo...

Molt emotiu,

magazine.cat dijo...

Quines paraules més emotives, m’agrada’t molt.

Salutacions des de Lleida.

emedemarta dijo...

m'has emocionat, caterina.

Caterina Pérez dijo...

moltes gràcies a totes!!

muchísimas gracias a todas! ha sido un día intenso, me voy a la cama :) a ver si en algún próximo post os explico detallitos de la merienda de cumple!

Bea dijo...

uff, qué nudo!
Supongo que habrá cumplido seis añós y lo supongo porque hace seis años yo le compré a Hugo el mismo traje de Zara que lleva en la foto... Felicidades.

Helena dijo...

Ufff! És exactament així, ho subscric de dalt a baix, paraula per paraula.

Felicitats pels sis anys, al "bebé" i als pares!

Molts petons!

christel dijo...

tus palabras son hermosas, hay mucho amor y poesia en la manera de contar y lagrimas en mis ojos..Os deseo un cumpleano y un dia muy feliz y todo la vida asi !

Ariana dijo...

Que bonic, jo tb m'he emocionat.. Quina magia i tendressa..

ameskeria dijo...

Caterina, qué post más bonito, feliz cumple familia!

Azulitoclaro dijo...

Qué palabras más hermosas. Me identifico con el salto. Y con la felicidad.
Es hermoso ser mamá.
¡Feliz cumpleaños a la chiquita!

Decora Recicla Imagina… dijo...

M'has fet plorar. De veres. Li ho he llegit al meu company i també li ha tocat.
Quina aventura, eh?
Moltes felicitats per als tres.
Pepa

Desmadejalamadeja dijo...

Què bonic el que has escrit! Em sento molt identificada amb les teves paraules... tinc un petit de dos anys que ens fa feliços cada segon de cada dia.
M'agrada molt el teu blog, fas unes coses molt maques.
Una abraçada

Mònica dijo...

Deu meu senyor, com he plorat! i com m'he sentit d'identificada en aquell moment que vaig tancar la porta de casa i vaig saber que s'obria una nova vida davant nostre i qué intensa ha estat!

6 anys de Berta i 3 de Júlia. Les paraules les has posat tú, perfectes, jo no ho hauria dit millor. N'hi ha hagut de tots colors, però que bonic quan tots aconseguim ballar junts.

Gràcies per aquest homenatge de mama tan preciós!