24.12.12


 

Al fer el pessebre he pensat en tu, i en les teves mans de dits molsuts que et servien d'ulls. He sentit una tristesa molt fonda i unes ganes tremendes d'anar corrents a casa vostre i buscar la caixa on havies desat les figures, i l'escorça, i les llumetes... i un desig de muntar el pessebre allà on tu li havies trobat el lloc, just al costat del telèfon, i fer-ho sota les teves ordres d'avi ferm i geniut a qui amb els anys vaig anar trobant l'esquerda per on et podia veure somriure.

Quan arribem a casa la mare ja hi ets, esperant-nos, amb el jersei d'anar guapo, la mirada inconcreta i assegut al sofà. Ens preguntes com van les coses, com passant revista i intentant posar ordre a l'exèrcit de néts i besnéts, volent estar al dia de la teranyina que la família anem teixint.... sempre amb el cap lúcid.

Ara que has marxat, de cop i volta i sense ronsejar, no sé si sabrem omplir la teva cadira, la de l'extrem de la taula, just al costat de la finestra. Trobarem a faltar aquella manera que tenies d'apropar les mans a les dels nens i demanar-los que et deixéssin tocar la joguina que els acabava de cagar el tió. Si no hi ets, la barra de turró de xixona serà massa gran! No ens vas donar cap senyal el nadal passat que ens mostrés que aquest any no podries venir...

Avi, vull fer-te un petó i dir-te aquell rutinari bon nadal.

10 comentarios :

Unknown dijo...

Quines paraules tan boniques i plenes de sentiment...Bon Nadal Caterina.

Unknown dijo...

jo he deixat de fer de pessebre, i aquest any ja no cagarem el tió,... com els trobem ha faltar als que ja no hi son i ens han deixat una empremta eterna.

BATEAULUNE dijo...

Caterina que maco! m'has fet saltar les llàgrimes... els meus avis fa temps que van "marxar" i per Nadal es quan els trobem més a faltar :(
Molt Bon Nadal!!!

raichel dijo...

Ay, caterina...

Que aún así pases unas fiestas geniales con la familia, un besazo!!

gracias por el mail...

Sonia Otero dijo...

Felices fiestas!
Happy holidays!

♥♥♥♥♥♥ Love ♥♥♥♥♥♥

misako mimoko dijo...

m'encanta com escrius.
bon nadal, ens veiem dijous a la tarda per berenar :)
petonets!

MorenetaOnLine dijo...

Quina entrada... Aquest any he fet el pessebre amb les meves filles i també he recordat quan jo el feia amb la mare. Ahir va ser la primera nit de nadal que no hi eren els avis, però vam encendre dues espelmes i aquelles llumetes ens van fer companyia mentre feiem cagar el tió! Bon nadal.

menduca dijo...



Las sensaciones son el regalo que nos dejan los ausentes. Y no es poco.

Bon nadal.

Blanca dijo...

Se m'han omplit els ulls de llàgrimes, mira que hi sòc a la biblioteca i tinc que retindre-les. La meua àvia va faltar l'any passat, avans de Nadals. M'agradat molt com descrius les mans, m'han recordat molt a les d'ella. Com diem a ma casa era una "manares" i per això crec que la trobem més a faltar. Encara tenim a l'avi, que està més trist ara al Nadal però puntxa els globus amb el furgadents amb un somriure a la cara.

Esther dijo...

Creo que no podías haber escrito unas palabras más bonitas, Caterina.
A pesar de todo, Feliz Navidad.
Un beso fuerte.